Premium 900-serien – nu med PROFINET

Premium 900-serien från Leine & Linde är absolutgivare för tyngre industrier. Serien har stöd för en lång rad mekaniska och elektriska gränssnitt, inklusive val med dubbla utgångar, även med PROFINET.

900-serien med PROFINET finns tillgänglig med dubbla utgångar för att få både absoluta och inkrementalsignaler. På detta stöds en lång rad funktionaliteter, fältbusskommunikation och systemgränssnitt.

Lång livslängd

Serien är känd för sin utmärkta prestanda och klarar förhållanden som höga temperaturer, fukt, vibrationer och stötar. Då den är utrustad med dubbelt så stora kullager som liknande pulsgivare på marknaden har den en mycket lång livstid i full drift. Tack vare en unik skanningprincip är den maximalt robust utan att kompromissa när det gäller upplösning och tillförlitlighet.

Lätt att integrera

För att passa olika axelfästningar erbjuder 900-serien många olika dimensioner av både hålaxel och solida axlar, även med specialfunktioner som styrpinne och kilspår. Pulsgivarna kan väljas med olika gränssnitt så att detaljerad data enkelt kan överföras in i det önskvärda systemet, där PROFINET är det senaste tillskottet. Några andra gränssnitt är EnDat, PROFIBUS, EtherNet/IP™, EtherCAT och DRIVE-CLiQ.