Controller

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis Eskilstuna.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som controller är en ny spännande roll som kompletterar ekonomiavdelningen på Leine & Lindes huvudkontor. Rollen innebär stora möjligheter att bygga upp egna processer samt att effektivisera befintliga. Du trivs med att arbeta med analys och uppföljning, samt på ett proaktivt sätt kommunicera och samarbeta med berörda chefer i organisationen. Du kommer även att ha ett nära samarbete med koncernens moderbolag i Tyskland och de olika säljbolagen runt om i världen.

I arbetsuppgifterna ingår uppföljning av utvecklingsprojekt och tillverkningskostnader samt att utveckla processer runt Transfer Pricing, prissättning för gränsöverskridande transaktioner mellan bolag inom samma koncern. Även arbetet runt den nya dataskyddsförordningen GDPR utvecklas på ekonomiavdelningen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning där du är en av fem personer på ekonomiavdelningen i Strängnäs. Du rapporterar direkt till ekonomichefen som också är baserad i Strängnäs.

Vem är du?

Du uppskattar stabiliteten och kontinuiteten i ett företag där individen får utvecklas i sin specialistroll, i en miljö som är karaktäriserad av laganda. Du motiveras av att känna att din arbetsinsats är viktig och märks i organisationen.

För att bli framgångsrik i denna tjänst är du van att agera i en internationell miljö. Idag jobbar du troligtvis som controller på ett medelstort eller stort bolag, eller har flerårig vana från konsultuppdrag för bolag som har dotterbolag i flera länder. Du har relevant högskoleutbildning och måste ha några års erfarenhet som controller för att klara av denna intressanta utmaning.

Du erbjuds en nyckelroll i ett framgångsrikt, stabilt företag med en positiv företagskultur. Du får möjlighet att utveckla både dig själv och organisationen i denna utmanande tjänst. Att ha roligt under arbetstid är viktigt för att kunna prestera, så vi tror att du är en positiv och öppen person som tillför glädje och energi till företaget.

Att du är strukturerad samt att du trivs i en planerande roll är viktigt. Du ser detta som en möjlighet att vara med och forma framtiden i ett spännande internationellt bolag. Du kommunicerar på svenska och engelska på ett naturligt sätt. Tyska är meriterande. Några av de programvaror som förekommer är Excel, Qlickview, samt affärssystemet iScala.

I urvalsprocessen kommer vi att prioritera kandidater med rätt personlighet som har förmågan att bygga vidare på teamkänslan som finns hos Leine & Linde. Din arbetsplats kommer att vara i moderna lokaler och personalen har en bra sammanhållning med positiv stämning.

Kontaktperson

Ansök via www.experis.se med ett uppdaterat cv samt personligt brev. För mer information kontakta Experis rekryteringskonsult Thomas Andersson ring 016-15 57 33 alt thomas.andersson@se.experis.com

Urval kan ske löpande så du är varmt välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 2018-05-07.