Junior Configuration Manager

Är du nyexaminerad ingenjör och redo att kickstarta karriären? Nu söker vi en Junior Configuration manager till R&D team i Strängnäs. Förutom en dedikerad mentor och stöd från dina kollegor kommer du under din första tid få en gedigen introduktion av företaget och dess produkter inom elektronik. För rätt person finns det stora möjligheter att utvecklas. Välkommen in med din ansökan!

Rekryteringen görs i samarbete med Academic Work.

Arbetsbeskrivning

Som Junior Configuration Manager kommer du vara en del av Leine & Lindes R&D team och ansvara samt arbeta mot våra modulbaserade produktplattformar. Vi har idag över hundratusen varianter på våra produkter där nya konfigurationer kontinuerligt efterfrågas av våra kunder. I samband med uppdatering och skapandet av nya produktdetaljer ställs det krav på att produkterna hänger ihop och är rätt konfigurerade med systemet och plattformen och där kommer rollen som Configuration Manager in.

I denna roll kommer fokus således ligga på att underhålla och uppdatera produkthanteringssystemet men kommer också involvera grundläggande 3D modellering då produkterna kan behövas kompletteras. Vidare kommer du i denna roll ha kontakt både externt och internt med leverantörer, inköp/logistikavdelningen samt produktionsavdelningen.

Du kommer till exempel att:

  • Arbeta tillsammans med logistikavdelningen för extern tillverkning av nya produktdetaljer samt för att säkerställa att relevant information finns i PDM systemet
  • Ansvara för att nya och befintliga produkter är uppdaterade i produktplattformen
  • Göra nya kundspecifika produkter på förfrågan av marknadsavdelningen

Tjänsten passar dig som vill komma in på ett internationellt företag. För rätt person finns det möjligheter att avancera inom företaget och tids nog ta mer ansvar inom ditt intresseområde. Är du en person som gärna visar vad du går för och inte tvekar att ta egna initiativ? Då kan det här vara rätt tjänst för dig att växa och utvecklas i.

Vem är du?

  • Har en eftergymnasial utbildning inom maskinteknik, elektronik, elektroteknik eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet
  • Har grundläggande kunskap i 3D modellering i CAD
  • Talar och skriver flytande engelska och svenska då båda språken används i arbete

Det är meriterande om du har tidigare kunskap och erfarenhet av PDM/PLM system samt tidigare arbetat i en liknande roll.

Som person är du framförallt noggrann och strukturerad. Du tycker om organisering och ordning och reda i ditt arbete samt bryr dig mycket om kvalitén. Du drar dig inte heller för att ta på dig ansvar och tycker om att ha många kontaktytor på daglig basis. Vidare ser vi att du är en positiv och teknikintresserad person som gärna vill vara med och bidra till en bra stämning på arbetsplatsen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi utvecklar och tillverkar pulsgivare samt andra premiumprodukter där vi vill hålla kvalité mot både kunder och sina medarbetare. Det är en trivsam arbetsmiljö på företaget med bland annat gemensamma träningspass för den som vill och gemensam frukost varje dag, en tradition som ökar kontaktytorna och stärker sammanhållningen.

Ansökan

Uppdraget är en del av Academic Works personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Leine & Linde. 

Ansök via Academic Work. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Leine & Lindes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till stn04@academicwork.se

Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Välkommen med din ansökan.