Ex-certifierade EtherNet/IP™ absolutgivare svarar upp mot olje- och gasindustrins behov

Absolutgivare med EtherNet/IP™ från Leine Linde finns tillgängliga för automationslösningar inom olje- och gasindustrin, certifierade för användning inom ATEX/IECEx zon 1/21. Företaget uppfyller därmed bredast möjliga spektrum av efterfrågan inom industrier som arbetar i tuffa miljöer.

För farliga eller explosiva miljöer tillhandahåller Leine Linde absolutgivare med EtherNet/IP™, som har ATEX- och IECEx-certifiering för zon 1/21. Därmed är de certifierade för användning i områden som kräver en hög skyddsnivå, i atmosfär med gas och damm.

Både den envarviga positionsgivarmodellen Ex 647 och den flervarviga Ex 648 finns med solid axel eller hålaxelfläns, rätt anpassad för montering i olje- och gasindustrins applikationer. Pålitligheten hos Leine Lindes puls- och positionsgivare är välkänd och uppskattad, speciellt inom industri med fysiskt krävande automationsmiljöer.

Leine Linde är en godkänd leverantör till olje- och gasindustri och finns med på Achilles leverantörslistor FPAL och JQS.

EtherNet/IP™ är ett av världens mest använda kommunikationsprotokoll för industriell automation där precision, flexibilitet och prestanda i höga hastigheter är viktiga faktorer. EtherNet/IP™ är ett varumärke från ODVA, Inc.

EtherNet/IP encoders from Leine Linde

On the above picture from the left, the encoder series are available for the following Ex zones:

  • 1000 series, 2/22 upon request

  • Ex 647/648, 1/21

  • EtherNet/IP gateway, 2/22 and no Ex

  • 900 series, 2/22 and no Ex

  • 600 series, 2/22 and no Ex

For more information on ATEX/IECEx certifications and declarations, contact your nearest Leine Linde sales representative.