Ex-certifierade EtherNet/IP™ absolutgivare svarar upp mot olje- och gasindustrins behov

Absolutgivare med EtherNet/IP™ från Leine & Linde finns tillgängliga för automationslösningar inom olje- och gasindustrin, certifierade för användning inom ATEX/IECEx zon 1/21. Företaget uppfyller därmed bredast möjliga spektrum av efterfrågan inom industrier som arbetar i tuffa miljöer.

För farliga eller explosiva miljöer tillhandahåller Leine & Linde absolutgivare med EtherNet/IP™, som har ATEX- och IECEx-certifiering för zon 1/21. Därmed är de certifierade för användning i områden som kräver en hög skyddsnivå, i atmosfär med gas och damm.

Både den envarviga positionsgivarmodellen Ex 647 och den flervarviga Ex 648 finns med solid axel eller hålaxelfläns, rätt anpassad för montering i olje- och gasindustrins applikationer. Pålitligheten hos Leine & Lindes puls- och positionsgivare är välkänd och uppskattad, speciellt inom industri med fysiskt krävande automationsmiljöer.

Leine & Linde är en godkänd leverantör till olje- och gasindustri och finns med på Achilles leverantörslistor FPAL och JQS.

EtherNet/IP™ är ett av världens mest använda kommunikationsprotokoll för industriell automation där precision, flexibilitet och prestanda i höga hastigheter är viktiga faktorer. EtherNet/IP™ är ett varumärke från ODVA, Inc.